Now loading.
Please wait.

Menu

004.0257338460

office@oamgmamr-arad.ro

2020 ANUL ASISTENTULUI MEDICAL ȘI AL MOAȘEI

HomePagina asistentuluiAnunturi OAMGMAMR2020 ANUL ASISTENTULUI MEDICAL ȘI AL MOAȘEI
HomePagina asistentuluiAnunturi OAMGMAMR2020 ANUL ASISTENTULUI MEDICAL ȘI AL MOAȘEI

2020 ANUL ASISTENTULUI MEDICAL ȘI AL MOAȘEI

posted in Anunturi

Rate this item
(0 votes)
Geneva, Elveția; 24 mai 2019 – Astăzi, în cadrul celei de-a 72 a Adunare Mondială a Sănătății, ce a avut loc la Geneva, s-a anunțat că anul 2020 va fi Anul Internațional al Asistentului medical și moașei.

Pentru prima data în istorie, națiunile lumii se vor uni în celebrarea beneficiilor aduse de asistenți medicali și moașe, sănătății populației globale.

 Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al Adunării Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat:  

“OMS este mândră să nominalizeze anul 2020 ca fiind Anul Asistentului Medical și Moașei. Aceste două profesii din domeniul sănătății sunt de neprețuit pentru sănătatea oamenilor de pretutindeni.”

“Fără asistenți medicali și moașe, nu vom putea atinge Obietcivele de Dezvoltare Durabilă sau Acoperirea Universală cu Servicii Medicale.  

‘În timp ce OMS recunoaște rolul fundamental al acestora în fiecare zi, anul 2020 va fi dedicat evidențierii sacrifiiciilor enorme și a contribuțiilor asistenților medicali și moașelor, precum și asigurării abordării problemei reducerii de personal din cadrul acestor două profesii vitale.

‘Doresc să mulțumesc Consiliului Internațional al Asistenților Medicali și campaniei  Nursing Now pentru creșterea statutului și a profilului assistenților medicali și sunt mândru să contribui la recunoașterea muncii acestora.”

ICN și campania Nursing Now consideră că desemnarea anului 2020 va dezvălui beneficiile  obținerii unei forțe de muncă pregătite corespunzător și plină  de resurse, în toate țările lumii.

Președintele ICN, doamna Annette Kennedy, a declarat:

“Cele 20 de milioane de asistenți medicali din întreaga lume vor fi încântați să își vadă profesia recunoscută în acest mod. Doresc să îl felicit pe directorul general OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, pentru grija și înțelepciunea sa în a vedea beneficiile evidențierii contribuției asistenților medicali, în domeniul sănătății, precum și membrilor Adunării Mondiale a Sănătății (AMS), datorită cărora această viziune devine realitate.

A mai adăugat că desemnarea anului 2020 a fost deosebit de binevenită, întrucât coincide cu cea de-a 200 a aniversare de la nașterea lui Florence Nightingale, unul dintre fondatorii asistenței medicale moderne.  

“Florence Nightingale își folosea lampa pentru a lumina locurile în care lucrau asistenții medicali și sper că desemnarea anului 2020 ca Anul Internațional al Asistentului Medical și Moașei, ne va oferi o nouă viziune clară a ceea ce reprezintă profesia de asistent medical în era modernă și a modului în care asistenții medicali pot lumina calea către Acoperirea Universală cu Servicii Medicale și asistență medicală pentru toți.”

La rândul său, Lord Nigel Crisp, co-președinte al Campaniei  Nursing Now declarat:

“OMS a oferit țărilor oportunitatea unică de a demonstra cât de mult își apreciază asistenții medicali și moașele și de a arăta ce pot obține aceștia în plus, dacă le este oferit sprijinul.”  ‘Investiția în profesia de asistent medical și moașă va aduce o contribuție uriașă la  creșterea rapidă, rentabilă și de calitate înaltă a asistenței medicale universale.

Este o oportunitate pentru guverne, ce are loc o dată într-o generație, de a demonstra asistenților medicali și moașelor cât de mult sunt apreciați, nu prin cuvinte goale, ci prin acțiuni eficiente și decisive, pentru a ne oferi resusele umane și fizice de care avem nevoie.”

Nursing Now a lansat Competiția Nightingale 2020, care face apel la toți angajatorii de asistenți medicali de la nivel global să ofere cursuri de leadership și dezvoltare pentru 20 de asistenți medicali și moașe, în anul viitor. Obiectivul este ca cel puțin 20000 de asistenți medicali și moașe să beneficieze de aceste cursuri în anul 2020.

De curând, înaintea Adunării Mondiale a Sănătății, ICN a găzduit un eveniment organizat de campania Nursing Now, cu sprijinul FUndației WISH și Sigma Nursing, pentru începerea procesului de formare a asistenților medicali tineri, pentru a devein lideri în cadrul profesiei lor și dincolo de aceasta.  
Acest website folosește cookie-uri proprii cât și cookie-uri adăugate de terți pentru a furniza o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și intereselor vizitatorilor.