Now loading.
Please wait.

Menu

004.0257338460

office@oamgmamr-arad.ro

Home

Home
Home

Proiect "Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED"

posted in Anunturi

Rate this item
(0 votes)
Politica publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașăOrdinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), în calitate de beneficiar, a implementat în perioada iunie 2018-octombrie 2019, proiectul "Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED".

Obiectivul principal al proiectului a constat în dezvoltarea unui set de valori profesionale fundamentale pentru asistenți medicali și moașe, în beneficiul relației personal medical-pacient. Obiectivele specifice ale acestuia urmăresc creșterea capacității organizației de a formula propuneri de politici publice în sectorul medical și derularea unui proces participativ de elaborare a unei propuneri de politică publică alternativă care face referire la profesiile de asistent medical și moașă.

Inițiativa identificării valorilor profesiei urmărește o reformă de substanță în domeniu, orientată către performanță și având în centrul ei grija pentru pacient. Empatia, cooperarea și profesionalismul – aceste valori promovate vor susține și vor ghida comportamente adecvate în practica clinică, vor oferi un sistem de referință pentru autoevaluare și evaluare a calității serviciilor de îngrijire medicală.", a declarat președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte.

Invităm toți membrii OAMGMAMR să consulte toate materialele dezvoltate în cadrul proiectului, cât și politica publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă, accesând https://www.oamr.ro/biblioteca-online/.


Având în vedere ca începând cu data de 28.09.2018 a demarat subactivitatea "A.3.2 Analiza calitativă a orientărilor şi opţiunilor cu privire la valorile profesionale ale asistentilor medicali şi moaşelor prin tehnica focus grup", subactivitate în cadrul căreia se vor selecta persoanele din grupul ţintă (cele 200 de persoane angajate în unităţi sanitare publice) şi se vor  desfăşura cele 8 focus grupuri, câte unul pe fiecare regiune de dezvoltare, vă aducem la cunoştinţă Metodologia de selecţie a grupului ţintă participant la focus grupuri, elaborată în cadrul proiectului.

În cadrul acestei activităţi, implicarea filialei OAMGMAMR Arad constă în identificarea unui numar de asistenţi medicali/moaşe, conform Metodologiei de selecţie, care să participe la focus grupuri.

În acest sens, în cadrul regiunii Vest (judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş) această activitate se va desfăşura după următorul calendar:

·  publicare avizier/site filială - Metodologie grup ţintă: 22.10.2018 

·  perioada de depunere dosare grup ţintă: 29.10 - 02.11.2018;

· transmitere dosare grup ţintă către echipa de proiect OAMGMAMR Naţional (prin poşta rapidă, în original): 05.11.2018;

· verificare şi validare grup ţintă de către membrii echipei de proiect OAMGMAMR Naţional : 06.11 - 09.11.2018.


Ulterior validării grupului tintă de către membrii echipei de proiect OAMGMAMR National, se va desfăşura focus grupul organizat în cadrul regiunii Vest, în perioada 15.11 - 16.11.2018 (intrare cu prânz 15.11.2018, ieşire cu mic dejun 16.11.2018), la Băile Herculane, Hotel Afrodita.

Pentru orice alte informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi.

 

Metodologia selectie focus grup POLMED

Formular individual al participantului

Declaratie propria răspundere

Lista documente necesare inscrierii

 

 

pag-1

pag-2

pag-3

 

Acest website folosește cookie-uri proprii cât și cookie-uri adăugate de terți pentru a furniza o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și intereselor vizitatorilor.